mandag 6. oktober 2008

Verdens beste laks

Bruk laksefilet uten skinn og bein i ca 3 cm tykke skiver. I en plastpose har du så to store ss brunt sukker og to ss salt og putter filetene oppi. Bland alt sammen godt inni posen og la den ligge.

Dernest finner du en gryte hvor du blander 1 dl vann, 1 dl eddik (7%) og 1 dl sukker. Så skjærer du opp noen skiver ingefær, noen skiver chilli og et sitrongress hvis du har + litt sesam eller wokolje. Når blandingen koker heller du den over din egen blanding harde grønnsaker (eks gulrøtter, brokkoli, grønne bønner, minimais, chilli etc)

Så er tiden kommet for å steke fisken. Først må du skylle av alt vannet og tørke den litt. Stekingen må gjøres kjemperaskt for den skal fortsatt være litt rå inni. Marinaden virker nemlig som en slags kjapp graving.

Server sammen med de avsilte grønnsakene, gjerne med litt ketjap manis (en kjempegod indonesisk soyasaus som er litt søtere enn vanlig) og gjerne med ris.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei!!

Det hørtse kjempe godt ut, det skal jeg lage!

Men er det sundt når det er så mye sukker?

Mia sa...

Sorry, nå har jeg fikset oppskriften. Saltet og sukkeret skal skylles av før steking! :-)

Anonym sa...

Men det er fremdeles 1 dl sukker over grønnsakene..? Er dette vanlig eller brunt sukker? Skal grønnsakene koke eller blir de ferdige bare ved å få dette helt over seg?

Mia sa...

Det er det samme om det er brunt elelr vanlig sukker. Grønnsakene skal ikke koke, bare få den kokende blandingen helt over seg og stå noen minutter. Så fisker du opp grønnsakene fra marinaden eller siler den av. Da har grønnsakene blitt litt mykere, men fremdeles med tyggemotstand og de har tatt kjempegod smak, men du trenger ikke spise selve marinaden. Det er bedre å bare ha litt ketjap manis eller vanlig soyasaus på til slutt.

Anonym sa...

Hei!

Nå har vi prøvd laksen og den var kjempe god!! 10 av 10 =) Alle må prøve denne laksen!
Men glemte å ta sukker i grønnsaklaken, så grønnsakene smakte litt vel eddik.. Men neste gang blir det bra=)