lørdag 20. september 2008

Søndagsmiddag

For mange av oss er søndag en dag vi ikke er helt i toppform og forsøker å gjøre søndagsturen (hehe...) så kort som overhodet mulig. Men det å bli litt slapp før mandagen kan ha sine fordeler når det gjelder middag. I mitt hektiske liv er det i alle fall søndagen som er den dagen da jeg har mulighet til å bare vente og vente.

Min middag i morgen (for sent for deg, men du relkker det neste uke om du vil) er hønsesuppe.

Oppskrift hønsesuppe:

1 høne (hvis du ikke får tak i høne kan du bruke kylling, men den er gjerne så feit i våre dager at du bør øse av litt fett for at det ikke skal bli ekkelt, men den har jo mer kjøtt da...)

Den putter du sammen med en hel kinesisk hvitløk (sånn uten fedd) i en stor gryte med vann som ikke koker, men er veldig varmt. Så kan du vente i ca en halv time (ta en dusj, et glass vin, en cola light eller les a-magasinet fra fredag).

Deretter putter du oppi en bitteliten boks tomatpuré (eller et par-tre spisekjeer fra en større boks) før du skjærer i biter:

1 (eller to) søtpotet(er)
et par gulrøtter
noen poteter
en håndfull ris (trenger ikke skjæres, men sleng på) (eller grov pasta)
litt sellerirot?
andre grønnsaker du digger

Gi det en halvtime elelr tjue minutter til, så krydrer du med salt, pepper og andre krydderier du liker. Høna gir masse smak, så buljong eller fond er ikke nødvendig.

Ellers vil jeg slå et slag for den gamle steika med kokte poteter, grønnsker etter eget valg og go gammeldags posesaus (de moderne krever så veldig mye mer smør eller de er tilsatt mye mer fett).

Ingen kommentarer: